Skip to main content

TECEprofil

Bij vragen:
info@tece.be

Die TECEprofil Sanitärmodule sind perfekt für den Trockenbau vorbereitet.

TECEprofil droogbouw modules

TECEprofil toiletmodule met geïntegreerde hygiënespoeling

Alles zit in de stortbak

Mit dem neuen TECEprofil WC-Modul mit integrierter Hygienespülung erfüllen Betreiber ihre Pflicht zu sauberem Trinkwasser. Komfortabel, sicher, wirtschaftlich.

Deze innovatie van TECE maakt van het toiletreservoir een hygiënespoelstation. Om dit te bereiken hebben we in ons toiletreservoir een warmwateraansluiting en een programmeerbare besturing geïntegreerd in één compact geheel. Met de nieuwe TECEprofil toiletmodule met geïntegreerde hygiënespoeling kunt u aan uw verplichting als exploitant voor een schoon drinkwatersysteem voldoen. Handig, betrouwbaar, zuinig.

Wanneer niet in gebruik: Zorg ervoor dat het water wordt ververst. Automatisch.

Dat drinkwatersystemen in hotels, de woningbouw of in ziekenhuizen vaak voor langere tijd ongebruikt blijven, is normaal in dergelijke voorzieningen.

Hoe kunnen we de volledige wateruitwisseling garanderen, zelfs als de waterleidingen niet worden gebruikt?

Slimme leidinggeleiding of stagnatiereducerende componenten zijn hier alleen niet voldoende. Op een gegeven moment moet het water op de een of andere manier uit de leidingen worden verwijderd. Dit kan handmatig worden gedaan door servicepersoneel. Het kan echter veiliger, betrouwbaarder en aantoonbaarder met automatische spoelstations. De eigenaar kan zo zijn verantwoordelijkheid nemen om te zorgen voor een goed drinkwatersysteem.

De technologie in de stortbak

Voorgemonteerde componenten, digitaal aanstuurbaar.

Der TECE-Spülkasten mit integrierter Hygienespülung hat alle Komponenten vormontiert und kann per Bluetooth-Schnittstelle und Smartphone-App programmiert werden.
Technische data:
  • Maximaal Waterdruk: 10 bar (1 MPa)
  • Minimale stromingsdruk: 1 bar (0,1 MPa)
  • Berekeningsdebiet: 5 l/min

Gedefinieerd watervolume:

Een dynamisch doorstroomventiel zorgt voor een werkbereik van 1 tot 10 bar bij een constante volumestroom van 5 l/min. Het bijbehorende geprogrammeerde spoelvolume wordt dus over de berekende spoeltijd afgevoerd.

Bedrading:

  • 2-polige stekker voor 12 V-voeding
  • 5-polige stekker voor optionele aansluiting van gebouwbeheertechniek

Inspectie:

  • Alle componenten zijn via de bedieningsplaat te inspecteren

De software: TECEsmartflow

 

Mit der TECEsmartflow-App programmieren Sie die Hygienespülung in wenigen Schritten

TECEsmartflow-app:

U kunt de TECEsmartflow-app voor iOS en Android gratis downloaden van de Apple App Store & Google Play Store.

Programmeer eenvoudig de TECE hygiënespoeling

Programma:
Kies tussen de spoelprogramma's "Weekdagen" en "Interval".

Interval:
Het interval en het spoelvolume kunnen traploos worden aangepast. De intervaltimer wordt gereset en opnieuw gestart na een normale waterverwijdering.

Weekdagen:
U kunt dagen en tijden selecteren voor het spoelen. Ook hier kan het spoelvolume traploos worden aangepast. Bij regelmatig waterverbruik wordt de voor die dag geplande automatische spoeling overgeslagen.

Spoelvolume:
De spoelvolumes voor warm en koud water kunnen op elk apparaat onafhankelijk van elkaar op de afzonderlijke leidingvolumes worden ingesteld.

Elk leidingsysteem heeft ruimte voor betrouwbaarheid en hygiëne

Damit bei einem automatischen Spülvorgang der gesamte Leitungsinhalt bis zum Steigstrang ausgetauscht wird, ist das TECEprofil WC-Modul mit integrierter Hygienespülung als letzter Verbraucher in der Trinkwasserinstallation angeordnet.

Voorbeeld – Openbare/semi-openbare gebouwen: doorgeluste serie-installatie in een systeem met meerdere toiletten

Om ervoor te zorgen dat de totale leidinginhoud tot aan de stijgleiding bij een automatische spoeling kan worden verwisseld, wordt de TECEprofil toiletmodule met geïntegreerde hygiënespoeling als laatste verbruiker in de drinkwaterinstallatie toegewezen. Dankzij het traploos instelbare spoelvolume kunt u ook grotere leidingvolumes verwisselen, bijvoorbeeld in een openbaar toilet met meerdere verbruikers. Het spoelprogramma "Interval" is geschikt voor gebruik in openbare en semi-openbare ruimtes om zelfs korte onderbrekingen van het gebruik te voorkomen.

Hotelgäste in belegten Zimmern sollen nicht durch eine automatische Hygienespülung gestört werden. Hier hilft das Spülprogramm „Wochentage“.

Voorbeeld – Hotel: badkamerinstallatie met dubbele wastafel en serie-installatie met lus.

Om ervoor te zorgen dat de totale leidinginhoud tot aan de stijgleiding bij een automatische spoeling kan worden verwisseld, wordt de TECEprofil toiletmodule met geïntegreerde hygiënespoeling als laatste verbruiker in de drinkwaterinstallatie toegewezen. Hotelgasten in bezette kamers mogen niet gestoord worden door een automatische hygiënespoeling. Het programma "Weekdagen" helpt hierbij. In dit programma kunt u de spoeltijd instellen voor wanneer er normaal gesproken geen gasten in de kamers zijn (bijv. 11:30).