Skip to main content
Die TECEprofil Sanitärmodule sind perfekt für den Trockenbau vorbereitet.

TECEprofil droogbouw module

TECEprofil droogbouwmodule – installatie

Voorgemonteerd voor droogbouw

Montage TECEprofil Modul - Fußbremse

Sanitaire installatie in een mum van tijd – van de montage van een enkele module tot de vormgeving van complete ruimteconcepten. Met sanitaire modules in het TECEprofil systeem.

Kan dit niet eenvoudiger?

Bij de opbouw van onze TECEprofil sanitaire modules richten wij ons altijd op de behoeften van de loodgieter en de dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats. Naast hoge functionaliteit is daarom de eenvoudige montage ons centrale criterium. Dit alles leidt tot een van onze leidende vragen: kan dit niet eenvoudiger?

Dit resulteert in sanitaire modules die zo perfect op elkaar zijn afgestemd dat alle montage door slechts één monteur kan worden gedaan. Voor een ongecompliceerd stressvrij werken hebben we enkele kleine maar effectieve details in onze modules geïntegreerd. 

 

Hoogtepunten van het product

  • Voor montage in het TECEprofil systeem, in metalen of houten wanden of vrijstaand voor de wand
  • Uni stortbak volledig voorgemonteerd en afgedicht
  • Verkrijgbaar in vier installatiehoogtes: 1120 mm, 980 mm, 820 mm en 750 mm
  • Statisch zelfdragend en duurzaam tot 400 kg
  • Voldoet aan de geluidsisolatienormen DIN 4109 en VDI 4100

TECEprofil paneelkit

Das TECEprofil Panel-Kit ist die perfekte Lösung für die Montage von Sanitärmodulen in Nischen, wie man sie beispielsweise von Gäste-WCs kennt – selbst wenn dahinter Fallleitungen oder Versorgungsstränge liegen.
Een nisproduct in de letterlijke zin, maar een handige oplossing wanneer ook leidingwerk door de nissen loopt: de TECEprofil paneelset zorgt voor een stabiele toiletinstallatie in lastige omstandigheden.


Nisoplossing voor het toilet

Met de TECEprofil paneelset kunnen sanitaire modules snel en eenvoudig in nissen worden gemonteerd, zoals in het bekende voorbeeld van gastentoiletten – ook als er regen- of toevoerleidingen achter liggen.

Soms biedt de achterwand geen betrouwbare basis om een ​​toiletmodule op te monteren – hoewel de zijwanden stevig zijn. Hiervoor heeft TECE nu een aanvulling op het productassortiment ontwikkeld: een niche-oplossing in de letterlijke zin van het woord. De telescopische montagesteun (in de tekening in rood weergegeven) wordt eenvoudig op de TECEprofil-module gestoken en links en rechts aan de muur vastgeschroefd. Vervolgens worden de poten aan de vloer bevestigd en zit de module stevig in de nis – geheel zonder een draagconstructie van een droogbouwconstructie.

De TECEprofil paneelset past in nissen met een breedte van 680 tot 1130 millimeter dankzij de variabel uitschuifbare steunen aan beide zijden. Doordat het aan de zijkanten is bevestigd, is er geen probleem met afvoerbuizen of kanalen die langs de muur lopen. De sanitaire module wordt er eenvoudig voor opgesteld en zonder extra inspanning geïnstalleerd. Voor het eenvoudig plaatsen van een sanitaire installatie in een nis.

Er zijn slechts vier eenvoudige stappen nodig om een ​​module te installeren

TECEprofil Modul-Montage Aufsetzen der Modulfüße auf die untere Profi l strebe
1. Plaatsing van modulevoeten op de onderste sectiebeugel

Slipvast

Het bijzondere aan de 1-mans montage is de door TECE ontwikkelde voetrem die effectief voorkomt dat de module naar achteren glijdt.

De TECE-module kan met weinig kracht tot de juiste inbouwhoogte worden getrokken.

TECEprofil Modul-Montage Die Fußbremse verhin dert ein Zurück rutschen
2. De voetrem voorkomt uitglijden

 

Slagvast

Door de sleufprofielen in het moduleframe kunnen de modules met hoekverbindingen aan het draagframe worden bevestigd.

TECEprofil Modul-Montage Schlitzprofile im Modulrahmen
3. Sleufprofielen in het moduleframe

Stabiel

Nadat de modulevoeten zijn vergrendeld, wordt de module permanent verbonden met de onderste doorlopende sectiebeugel.

TECEprofil Modul-Montage Arretierung der Modulfüße
4. De modulevoeten vergrendelen