Skip to main content
Referenz-E-Shower

Tekst project e-shower

Duurzaam douchen met de e-Shower

Een gewone douche kost ca. 100 liter warm water. Het water verdwijnt voor een belangrijk deel in de afvoer. Dat is zonde van het water, bovendien kost het veel energie om het water te verwarmen. Hamwells heeft daarom de eerste e-shower ontwikkeld. Dit duurde ca. 3 jaar, waarbij veel inzichten van derden zijn geïntegreerd en vele veldtesten zijn gedaan.

De e-Shower is een doordachte en duurzame hightech oplossing die het water volledig hergebruikt, zodat er zo min mogelijk water en energie wordt verspild. Het resultaat is subliem: 70% energiebesparing en 85% waterbesparing!

Hoe werkt het

  1. Het water wordt opgevangen in het mini-reservoir.
  2. Vers water wordt continu toegevoegd. Zo blijft het water warm.
  3. Overtollig water wordt continu afgevoerd. Zo blijft het water vers.
  4. Het microfilter houdt haren en vuil tegen.
  5. De speciale pomp zuigt het water uit het mini-reservoir.
  6. De UVC lamp zuivert het water.
  7. Het proces herhaalt zich. Een druppel circuleert ongeveer 9 keer.

Met FreshCycles gebruikt men een waterdruppel slechts 14 doucheseconden. Door de levensduur van elke druppel te verlengen geniet men van een hoger comfort én levert de gebruiker een grote bijdrage aan waterbesparing, energiebesparing, afvalwaterbesparing en CO2 vermindering voor onze planeet.

Referenz-E-Shower

Met TECElogo leidingwerk

Via de VSK vakbeurs in 2016 kwam Hamwells Europe in contact met TECE. Zij waren op zoek naar een eenvoudig te installeren push fit leidingsysteem geschikt voor drinkwater. De keus viel op het kunststof leidingsysteem TECElogo, mede omdat de verbindingen in een krappe schacht gemaakt moeten worden. Met TECElogo gaat dat volledig met de hand, dus heel eenvoudig. Daarbij kunnen de monteurs van Hamwells altijd controleren of de buis correct is ingestoken, omdat de fittingen voorzien zijn van een venster voor insteekcontrole. Een ander voordeel is de herbruikbaarheid van de fittingen. Los gemaakte fittingen kunnen probleemloos worden hergebruikt de buis hoeft niet opnieuw gekalibreerd te worden.

Referenz-E-Shower