Skip to main content

TECEflex - Schuifhulssysteem

Bij vragen:
info@tece.be

Das TECEflex Schibehülsen-Rohrsystem ist extrem verlässlich und fehlertolerant.

TECEflex - Schuifhulssysteem

Het betrouwbare push sleeve-systeem - één voor iedereen

 

TECEflex ist ein Kunststoffrohr-Installationssystem mit umfangreichen Einsatzmöglichkeiten in der Haustechnik.

TECEflex is een kunststof leidinginstallatiesysteem met uitgebreide toepassingsmogelijkheden in de woningtechniek. De rood messing fittingen zijn gecertificeerd en goedgekeurd voor gebruik met drinkwater, verwarming, gas (afhankelijk van land tot land) en perslucht. De speciale constructie van de TECEflex composietbuizen maakt ook universeel gebruik mogelijk. Enige uitzondering is de gele buitenlaag voor de gasleiding. TECEflex is daarmee een werkelijk universeel inzetbaar installatiesysteem.

 • Universeel inzetbaar voor drinkwater-, verwarmings- en persluchtinstallaties "5 systemen - één fitting"
 • O-ringvrije hygiënische aansluittechniek
 • Buis en fitting met praktisch dezelfde binnendoorsnede
 • Dikwandige, knikbestendige composietbuizen van 14 - 63 mm
 • Fouttolerante afhandeling
 • Eenvoudige hulpmiddelen
 • Uitgebreid assortiment fittingen van 14 - 63 mm
 • PPSU-fittingen verkrijgbaar in 16 - 40 mm als goedkope alternatieven

TECEflex – 25 jaar betrouwbare verbindingen

TECEflex - Rohr - flexibel

Al 25 jaar worden wereldwijd miljoenen leidingverbindingen met TECEflex geperst, allemaal volgens hetzelfde ongewijzigde principe van axiaal persen: de leiding wordt geëxpandeerd en over de fitting geschoven - de drukhuls borgt alles. Aan deze onderliggende technologie is sinds de marktintroductie van TECEflex niets veranderd. Alleen al het prestatiebereik is uitgebreid door constante toevoegingen aan het assortiment.

Zo werd TECEflex één van de weinige echt universele kunststof installatiesystemen op de markt met de introductie van de grote buisafmetingen tot 63 mm en de goedkeuringen voor gas. (afhankelijk van land tot land) Waar nodig is het systeem aangepast aan nieuwe normen en eisen van de wet, zodat TECEflex op het gebied van veiligheid state of the art is.

Aansluittechniek

De TECEflex-leidingen zijn permanent verbonden met de fittingen met behulp van axiale perstechnologie. Alleen het buisplastic wordt als afdichting gebruikt. Er zijn geen extra hulpmiddelen zoals O-ringen of afdichtingstape nodig. De O-ringvrije verbindingstechnologie is zeer fouttolerant en vooral hygiënisch.

Om een ​​TECEflex-technologie te creëren, moet eerst de buis worden uitgebreid. De fitting wordt in de voorbereide buis geschoven en de huls wordt over de geëxpandeerde buis geschoven tot aan de fitting kraag.

De TECEflex-composietleidingen zijn uitgerust met een PE-Xc-binnenleiding met elektronenbundelnetwerk. De PE-Xc-kunststof wordt gekenmerkt door een bijzonder sterk geheugeneffect. Dit heeft tot gevolg dat het materiaal van de geëxpandeerde buis terug krimpt over het fitting mondstuk. De drukhuls borgt bovendien deze verbinding.

De voordelen van de TECEflex-aansluittechniek in één oogopslag

 • fouttolerante O-ringvrije verbindingstechnologie
 • bijzonder hygiënische aansluiting omdat er geen openingen zijn waar water kan stagneren
 • lage drukverliezen omdat de binnendiameter van de fitting en de buis bijna hetzelfde zijn
 • de axiale perstechnologie stelt geen eisen aan het onderhoud van de perstechnologie Mouw aan de voorzijde - verbinding strak

Drinkwaterinstallatie

TECEflex - Trinkwasserinstallation

De TECEflex werd geaccrediteerd voor zijn hygiënische geschiktheid voor gebruik met drinkwater met de DVGW-goedkeuring en zijn lange levensduur van minstens 50 jaar werd bevestigd. Een pluspunt voor de O-ringvrije axiale perstechnologie: de verbindingen zijn naadloos en onhygiënisch stilstaand water kan zich nergens vormen.

De gebruikte montagematerialen zijn in heel Europa goedgekeurd.

TECEflex is geschikt voor alle drinkwaterinstallaties.

Persluchtinstallatie

TECEflex - Druckluftinstallation

Met TECEflex kunt u persluchtinstallaties maken vanaf een afmeting van 63 mm. Kunststof leidingen hebben ten opzichte van metalen leidingen het voordeel dat de persluchtvoorziening in operaties snel kan worden aangepast aan nieuwe eisen. 

De TECEflex is geschikt voor perslucht met deze parameters

 • Nominale druk 16 bar
 • Bedrijfsdruk 12 bar
 • Maximale piek bedrijfstemperatuur 60°C
 • Veiligheidsfactor 1,3

Hier hanteert de gebruiker dezelfde TECEflex-fittingen en dezelfde composietbuis als voor de verwarmings- en drinkwaterinstallatie.

Dankzij de O-ringvrije verbindingstechnologie is er geen beperking van de gebruikte compressorolie. TECEflex is daarmee een economisch alternatief voor koper en staal.

Verwarmingsinstallatie

TECEflex - Heizungsinstallation

Of de radiator nu vanaf de muur of vanaf de vloer wordt aangesloten, het TECEflex-assortiment biedt voor elk toepassingsscenario een oplossing. In combinatie met de verbindingsstukken kunnen radiatoren efficiënt worden geïnstalleerd.

De witte composietbuizen zien er goed gemonteerd of in spruitstukinstallaties uit. Restanten of insnijdingen kunnen in andere beroepen worden gebruikt, b.v. drinkwaterinstallaties.

TECEflex is DIN CERTCO gecertificeerd voor verwarmingsinstallaties.

Gasinstallatie

Centrada - TECEflex Gas

Met het uiterlijk van de TRGI 2008 kan TECEflex ook worden gebruikt in gasinstallaties binnenshuis:

 • Verhuizen van complete woninggasinstallaties tot 100 mbar
 • TECEflex composietbuis in gele signaalkleur
 • dezelfde metalen fittingen als voor drinkwater-, verwarmings- en persluchtinstallaties, dus geen gevaar voor verwarring.

De gasleidingen kunnen zonder montage van de rol door de schachten en holtes worden gelegd zonder dat deze hoeven te worden geventileerd. Dit maakt TECEflex bijzonder interessant voor de aansluiting van zolderverwarmingscentra en de vereenvoudigde ontwerpondersteuning van TECE vereenvoudigt de planning.

TECEflex gassoftware voor de maatvoering van gasinstallaties volgens TRGI 2008.