Skip to main content

TECEdrainpoint S

Bij vragen:
info@tece.be

Het modulaire systeem - compact, individueel, veelzijdig

TECEdrainpoint S is een puntafvoersysteem voor badkamer, kelder en terras. Opvallend kenmerk van het assortiment: elke afvoer beschikt over een universele flens. Hiermee kan dezelfde afvoer zowel voor vloeibare en baanvormige gelaagde afdichtingen als voor klemflensafdichtingen worden gebruikt.

Voor een veilige en permanente bevestiging aan de gelaagde afdichtingen is op de flens een vlies aangebracht. Hiermee kunnen zelfs loodrechte afvoerpotten en afvoeren van de formaten DN 70 en DN 100 zonder extra opzetstuk direct in de verbinding worden afgedicht. Bij klemflensafdichtingen met bitumineuze afdichtingsbanen wordt er een persring van roestvast staal op de universele flens geschroefd die de afdichtingsbaan op de afvoer klemt.

Punktablauf TECEdrainpoint S

Het slanke alternatief voor onoverzichtelijk "complete assortimenten"

Het modulaire assortiment biedt de mogelijkheid uit alle componenten een afvoer samen te stellen die op de betreffende eisen is afgestemd. Bovendien zijn er complete afvoersets voor de meest gangbare eisen.

Elk afvoermodel kan met een opzetstuk of uitbreidingselement worden gecombineerd en kan zo naar keuze in de dekvloer of in het beton van de vloer of het plafond worden ingebouwd. Aangezien alle interfaces voor opzetstukken, inbouwsifons of roosterranden van de verschillende afvoeren gelijk zijn, past alles bij elkaar en kan alles naar wens worden gecombineerd. Deze systeemcompatibiliteit heeft vele voordelen: eenvoudigere planning van afwateringsoplossingen, eenvoudigere bestellingen en lagere magazijnkosten.

Het afvoerassortiment is zowel gericht op nieuwbouw als modernisering. Speciaal voor oudere gebouwen met lage vloerconstructies is er een extra vlakke DN 50-afvoer. Als een hoge afvoercapaciteit prioriteit heeft, dan is er bijvoorbeeld een DN 100-afvoer verkrijgbaar.

TECEdrainpoint S Baukastenprinzip
Het TECEdrainpoint S modulaire systeem: individueel en toch eenvoudig

Punt, lijn, dicht!

Seal System – de betrouwbare en gecertificeerde afdichtingsstandaard voor TECE-afvoeren en douchegoten.

Wat is Seal System?
Met Seal System biedt TECE installateurs en tegelzetters een getest systeem om gelaagde afdichtingen betrouwbaar te verbinden met TECEdrainpoint S afvoeren en TECEdrainline douchegoten. De tests werden uitgevoerd door het onafhankelijke testinstituut KIWA TBU volgens de in Duitsland geldende bouwkundige testmethoden. Het testinstituut heeft getest of er een betrouwbare afdichting bestond tussen de gelaagde afdichtingen en de afwateringsproducten van TECE.

1 2 3
1TECEdrainpoint S afvoer
2Seal System afdichtingsmanchet
3één van 50 geteste en gecertificeerde afdichtingsproducten

Uitgebreide brandbeveiliging

TECE vult de FireStop brandbeveiligingsset voor de puntafvoer TECEdrainpoint S aan met twee manchetten voor de afvoermaten DN 70 en DN 100. De manchetten worden niet zoals bij de DN 50-variant ingebouwd in de plafondconstructie, maar direct onder het plafond geschroefd.

De brandbeveiligingsmanchetten bestaan uit een behuizing waarin zich een meervoudige laag materiaal dat kan uitdijen bevindt. Zodra door een brand de temperatuur toeneemt schuimt het materiaal op. De druk die door de zwelling ontstaat is zo hoog dat de ringdiffusor wordt samengeperst en langdurig afgesloten wordt voor de overdracht van vuur en rook. De FireStop brandbeveiligingsset is getest in overeenstemming met DIN EN 13501 voor de brandweerstandsklassen EI 90 en 120 in combinatie met PP-HT-kunststof leidingen volgens EN 1451.

De manchetten hebben een afmeting van DN 90 en DN 110 en zijn ontworpen voor de afvoeren TECEdrainpoint DN 70 en DN 100. Anders dan bij het brandtussenschot voor de afvoer DN 50 worden de manchetten met een opbouwhoogte van slechts 26,6 mm hier niet in de plafondconstructie ingebouwd, maar onder het plafond bevestigd. Opvullen van de opening is daarbij niet nodig, daardoor is de installatie gemakkelijk en tijdbesparend.

TECEdrainpoint S - FireStop
De nieuwe brandbeveiligingsmanchet wordt aan het plafond gemonteerd. Bij vuur zet het opzwellende materiaal uit en sluit de afvoer af voor vuur en rook.

Getest en gecertificeerd

Er zijn 50 afdichtingsproducten van gerenommeerde fabrikanten getest en gecertificeerd. Een lijst van alle gecertificeerde gelaagde afdichtingen wordt bij elk product meegeleverd.

De certificaten zijn beschikbaar op www.sealsystem.net.

TECEdrainpoint S - Auszeichnungen