Skip to main content
TECEfloor vloerverwarming duikopleidingscentrum BCO enkhuizen 1

Nieuw opleidingscentrum voor beroepsduikers met TECE vloerverwarming

In Enkhuizen wordt hard gewerkt aan de realisatie van een duikschool voor beroepsduikers. Dit nieuwe Duikopleidingscentrum BCO is uniek in Europa en beschikt onder meer over een duiktoren van 16 meter hoog. Daarnaast bevinden zich op de derde verdieping twee waterbassins met een diameter van zes meter, een bassin met een diepte van negen meter en een bassin met een diepte van 3,5 meter. Omdat het water in de bassins chloor bevat, worden er speciale eisen gesteld aan de toe te passen bouw- en installatiematerialen. Om die reden is er gekozen voor het vloerverwarmingssysteem van TECE.

Gasloos
Het prefab betonnen gebouw zal gasloos worden uitgevoerd. Verwarming gebeurt door middel van vloerverwarming in combinatie met luchtwarmtepompen, die op het dak komen te staan. Een ventilatiesysteem zorgt er onder meer voor dat de temperatuur van de ruimten met waterbassins constant is.

Leidingsysteem TECEflex: robuust, flexibel en kwalitatief sterk
Technisch Installatiebureau Gofilex BV uit Lijnden verzorgt de installatietechniek en gebruikt daarvoor materialen van TECE. Over de keuze voor TECE zegt Bert Thuijs, eigenaar van Gofilex BV: “Wij werken al jaren met het hoogwaardige kunststof leidingsysteem TECEflex en de vloerverwarmingssystemen van TECE. De diffusiedichte 5-laagse PE-RT vloerverwarmingsbuis is ideaal voor industriële gebouwen en magazijnen. De buis heeft een extra sterke buitenlaag en kan gerust over betonnetten getrokken worden, en kan minder voorzichtig worden gehanteerd. De optimale laagstructuur geeft de buis een hoge flexibiliteit, hoge slagvastheid en goede weerstand tegen spanningsscheuren. Omdat in de omgevingslucht chloor voorkomt zijn ook de kunststof modulaire verdelers van TECE een praktische oplossing, omdat deze niet corroderen. Naast de levering verzorgt TECE de volledige montage. Ten eerste omdat zij gespecialiseerd zijn, ten tweede omdat wij vandaag de dag handen te kort komen om al het werk uit te voeren!

TECEfloor vloerverwarming duikopleidingscentrum BCO enkhuizen 2
TECEfloor vloerverwarming duikopleidingscentrum BCO enkhuizen 3
TECEfloor vloerverwarming duikopleidingscentrum BCO enkhuizen 4
TECEfloor vloerverwarming duikopleidingscentrum BCO enkhuizen 5
TECEfloor vloerverwarming duikopleidingscentrum BCO enkhuizen 6