Skip to main content
Das TECEflex Schibehülsen-Rohrsystem ist extrem verlässlich und fehlertolerant.

TECEflex – Fittingen & buizen

Extensive range of fittings

TECEflex - Fittings

TECEflex biedt een uitgebreid assortiment rood messing fittingen. De roodkoperen fittingen kunnen worden gebruikt voor drinkwater, verwarming, gas en perslucht. De fittingen zijn gemaakt van rood messing materiaal dat onvoorwaardelijk wordt aanbevolen door de Duitse Milieudienst (UBA) en in heel Europa wordt erkend en geschikt is voor alle niveaus van waterkwaliteit volgens de huidige drinkwatervoorschriften.

Als alternatief voor de serie van rood messing biedt het assortiment een reeks goedkope kunststof fittingen gemaakt van hoogwaardig kunststof PPSU. De PPSU-fittingen kunnen worden gebruikt voor drinkwater-, verwarmings- en persluchtinstallaties. Deze zijn niet goedgekeurd voor gebruik in gasinstallaties.

Voordelen van de TECEflex fittingen in één oogopslag

de rood messing fittingen zijn universeel goedgekeurd voor elke toepassing

de fittingen zijn geschikt voor alle kwaliteitsniveaus van drinkwater

de fittingen zijn gemaakt van puur rood messing of puur PPSU. Ze zijn niet gecoat of geïnstalleerd. Eenvoudige technologie - minder fouten

De vakman heeft de keuze tussen PPSU en rood messing fittingen.

De drie-buizen-één-fitting-strategie

TECEflex - Fitting

Uiteraard kunnen dezelfde fittingen niet alleen worden gebruikt met de composietbuis, maar ook met de TECEflex 5-laags kunststof buizen. Dit reduceert de opslagkosten en biedt tegelijkertijd flexibele mogelijkheden voor montage op locatie.

TECEflex composiet buis

Das TECEflex-Verbundrohr eignet sich gleichermaßen für die Trinkwasser-, Heizungs-, Fußbodenheizungs- und Druckluftinstallation. Das Rohr für die Gasinstallation unterscheidet sich lediglich durch die gelbe Signalfarbe.

De TECE flex composietbuis is zowel geschikt voor drinkwater, verwarming, vloerverwarming als persluchtinstallaties. De leiding voor gasinstallatie verschilt alleen door de gele signaalkleur. Deze universele buis heeft door zijn speciale constructie hoge veiligheidsreserves en blijft rond en braamvrij bij het op lengte zagen. De mediumgebonden binnenbuis bestaat uit een PE-Xc basisstandaardbuis.

Dit maakt hoge druk-, temperatuur- en corrosiebestendigheid mogelijk. De extra stompgelaste aluminium mantel dient zowel als diffusieblok als om longitudinale vervorming veroorzaakt door warmte te verminderen. De TECEflex composietbuis is bijzonder gemakkelijk met de hand te buigen, maar behoudt zijn stijfheid.

De buitenste witte laag betekent dat er geen problemen zijn met het installeren op zichtbare locaties, b.v. radiatoren aansluiten.

Leveringsmogelijkheden
 • Afmetingen van 14-63 mm
 • op rollen of in vaste lengtes
 • in zwarte gegolfde buismantel of
 • voorgeïsoleerde varianten
Voordelen van TECEflex composietbuis:
 • universele buis voor vijf toepassingen
 • lengteverlenging vergelijkbaar met koperen buis
 • visueel aantrekkelijke buitenste witte laag
 • gemakkelijk te leggen vanwege de buigvaste stijfheid
 • Roestvrij
 • bestand tegen verwarmingsremmers
 • externe en interne controle
 • uitstekende kruipsterkte

PE-Xc 5-laags kunststof buis

TECEflex - PE-XC 5s

Met de TECEflex PE-Xc 5-laags kunststof buis heeft de monteur een voordelige buis voor drinkwater-, verwarmings- en persluchtinstallaties.

De nieuwe 5-lagentechnologie van de TECEflex PE-Xc 5S-buis biedt ook een extra voordeel: plaatsing van de zuurstofbarrièrelaag in het midden van de buiswand. Dit is dus optimaal beschermd tegen beschadiging.

 • dezelfde fittingen als bij de TECEflex composietbuis
 • binnenpijp geschikt voor drinkwater
 • zuurstofdicht voor verwarmingsinstallaties
 • geschikt voor persluchtinstallaties
 • Roestvrij

PE-MDXc verwarmingsbuis

DAs TECEflex PE-MDXc-Vollkunststoffrohr wurde speziell für Fußbodenheizungen entwickelt.

De PE-MDXx is speciaal ontworpen voor vloerverwarming. Het is bijzonder licht en kronkelvrij, maar de verknoping en de 5-laags technologie maken het bijzonder robuust en temperatuurstabiel. Het kan zelfs worden gebruikt om radiatoren aan te sluiten.

De nieuwe 5-laags technologie maakt het mogelijk om de zuurstofbarrièrelaag in het midden van de buiswand te plaatsen. Dit is dus optimaal beschermd tegen beschadiging.