Skip to main content
Ruimte en Architectuur - Ontwerp en Ontwerp
Design & Vormgeving

Ruimte & architectuur

Een nieuwe interpretatie van de badkamer.

Uniform denken voor uniforme oplossingen.

Overtuigende architectuur spreekt een consequente taal, van het grote ontwerp tot de uitvoering in detail.

Voor de badkamer en het sanitair ondersteunt TECE dit concept met een consequente productfilosofie:
modulair, compatibel en met een optimale variatie in oppervlakken en materiaal.

Buiten en binnen – ideeën krijgen alle ruimte.

TECE - Haus Sura - Design und Gestaltung
Douchegoten

TECEdrainline douchegoten vormen de scheidslijn tussen architectuur en gebouwinstallaties: ze brengen functie 2 en vormgeving tot de essentie terug.

De badkamer wordt hiermee bevrijd van zijn beperkingen.

Het resultaat: een uniform en barrièrevrij vloer- en ruimteontwerp voor echte leefruimtes.

TECEdrainline - the natural stone cover makes our shower channel virtually invisible..

Badkamers zonder grenzen.

Met voorwandsystemen kunnen geheel nieuwe badkamerplattegronden worden gerealiseerd. Het gebruik van voorwandelementen maakt namelijk een individueel ruimteontwerp mogelijk dat niet meer strikt de gegeven gebouwinstallaties hoeft te volgen. De planning van de centrale plaatsen zoals wastafel, wc, ligbad of douche kan geheel nieuw en vrij worden ingevuld.

Mogelijkheden op maat

Nieuwbouw of renovatie: door de combinatie van installatiewand, sanitairsysteem en douchegoten kunnen op kleine oppervlakken royaal ogende ruimte met modern comfort worden gerealiseerd.

Heel eenvoudig, heel veel.

TECE voorwandsystemen zijn gebaseerd op een modulaire systeem. Het modulaire ontwerp maakt uiterst veelzijdige combinaties voor badkamer en wc mogelijk.

Universeel met systeem – van TECE

  • Alle bedieningsplaten passen op alle spoelkasten.
  • Alle keramiek past op alle inbouwreservoirs.
  • Het resultaat: maximale flexibiliteit .bij planning en realisatie
S_10_11_IM_Kompatibilitaet_Uebersicht_v04

Op weg naar de badkamer.

De weg van de eerste schetsen tot en met de voltooide badkamer moet zo eenvoudig mogelijk zijn.

Een doordacht productsysteem vereenvoudigt elke stap bij de planning van de badkamer

» De eisen aan een moderne badkamer zijn momenteel veel hoger dan een aantal jaar geleden. Een vrij ruimteontwerp en efficiënte planning van de details zijn van groot belang « 

Joerg Verwolth, Architekt BDA
Joerg Verwolth, architect BDA
De moderne badkamer

Modern badkamerontwerp betekent echter niet ongebruikelijke badkamers bouwen; integendeel, het is belangrijk om bij het plannen de lange termijn in het oog te houden. De badkamer moet zich aan elke levenssituatie kunnen aanpassen – “barrièrevrijheid “ is hier het sleutelwoord – of het moet de bedoeling zijn om na verloop van tijd bepaalde elementen te moderniseren, zonder hierbij gelijk alles te moeten verbouwen. De grootte van de badkamer speelt hierbij geen rol. Het gaat in de eerste plaats om een optimaal gebruik van de ruimte.

Eenvoudig en effectief ontwerpen

Volledig ontwikkelde producten en planningsystemen die echt zijn ontworpen om op intelligente wijze met ruimte om te gaan, zijn hierbij bijzonder nuttig. Een goed voorbeeld voor een doorontwikkeling is het douchegedeelte. Met vrijstaande voorwanden kunnen afgeschermde natte ruimtes worden ontworpen, douchegoten maken een doorlopend en royaal oppervlak mogelijk en de eenvoudige toegang is ook heel praktisch bij het schoonmaken. Of het nu gaat om een eigen huis, huurwoning of een badkamer in een hotel.

Uiteraard komt goed badkamerdesign ook tot uitdrukking in de keuze van kleuren en materialen; ideaal voor het toevoegen van meer individualiteit. De badkamer is hoe dan ook meer dan ooit een uiting van de persoonlijkheid en de toegenomen eisen vereisen geavanceerde oplossingen.