Skip to main content
Das TECEflex Schibehülsen-Rohrsystem ist extrem verlässlich und fehlertolerant.

TECEflex - Hygiëne box

Zodat koud water hygiënisch koel blijft

TECE Hygienebox
De TECE Hygiene Box maakt een snelle en eenvoudige thermische ontkoppeling van het koude water mogelijk.

Bij de montage van badkamerkranen voldoet de TECEflex Hygiene Box automatisch aan de eisen voor drinkwater. De TECEflex Hygiene Box ontkoppelt de warmwatercirculatieleiding thermisch van de armatuuraansluiting en verhindert zo betrouwbaar de warmteoverdracht via de kraan naar de koudwaterzijde.

Gemaakt van geprefabriceerde componenten, het voorkomt dat het koude water wordt verwarmd tot boven de toegestane 25 °C.

  • Aan de drinkwatervoorschriften wordt automatisch voldaan - koud water blijft koud.

  • Geprefabriceerde componenten zorgen voor een efficiënte montage en betrouwbare, veilige prestaties.
  • Isolatieschalen vergemakkelijken het aansluiten van de leidingisolatie.
  • Hoge compatibiliteit met verschillende buisadapters.
  • Biedt ontwerpers en aannemers bescherming tegen kostenintensieve klachten.

Bij gebruik van de Hygiënebox blijft koud water koud

Voor de ontwikkeling van de Hygiënebox heeft TECE gekeken naar installatievarianten waarbij de circulatieleidingen op een vaste afstand boven de kraanaansluiting lopen. Het warme water wordt geleverd door een korte stomp die verticaal naar beneden loopt.

Dit is ontworpen om een ​​stabiele gelaagdheid te garanderen, wat resulteert in thermische ontkoppeling van de warmwaterleiding en de kraanaansluiting. Hierdoor vindt er geen warmteoverdracht meer plaats in de kraan. In het verleden liepen circulatieleidingen vaak helemaal tot aan de kraan om stagnatie in de stubleidingen te voorkomen. Dit leidde echter tot een ontoelaatbare verwarming van de kranen en de koudwaterzijde.

Een lange stub-lijn zal de warmte-uitwisseling verminderen, maar brengt het risico van stagnatie met zich mee. De TECEflex hygiënebox biedt een eenvoudige en effectieve oplossing.

Thermisch ontkoppelde koudwaterzijde

De aansluitklare Hygiene Box die TECE als resultaat van procesoptimalisatie heeft geproduceerd, biedt een praktische oplossing voor het probleem. Deze geleidt de warmwaterleiding boven de warmwaterwandschijf. In dit korte, verticale verbindingsstuk tussen de wandschijf en de circulatieleiding ontstaat een stabiele thermische gelaagdheid, waardoor de warmwaterleiding en de kraanaansluiting thermisch ontkoppeld worden. Dit voorkomt onbetrouwbare opwarming van de koudwaterzijde, waardoor de monteur geen klachten krijgt.

De geïsoleerde, aansluitklare TECE Hygiene Box is afzonderlijk verkrijgbaar voor de warmwateraansluiting, als montage-eenheid met dubbelwandige schijf voor de koudwateraansluiting en als sanitaire module voor het TECEprofil droogbouwsysteem.

De TECE Hygiene Box maakt een snelle en eenvoudige thermische ontkoppeling van het koude water mogelijk

Twee thermische video's gemaakt ongeveer 45 minuten na het einde van het tapproces

circulatie lijn

TECE Hygiëne Box