Skip to main content
Project en planning - Appartementengebouw Tetris Hall, Kievaus Lithouwen

Zekerheid bij projectbouw

Project en planning - Appartementengebouw Tetris Hall, Kievaus Lithouwen

Zekerheid bij projectbouw

Het plan voor zekerheid.

De projectbouw is elke dag weer veeleisend voor alle betrokkenen. Voor de planning en uitvoering is het noodzakelijk dat alle chronologische, financiële en juridische risico's bekend en controleerbaar zijn.

Projectbouw is fascinerend. Er zijn elke dag weer uitdagingen die creatief en professioneel moet worden opgelost.

TECE  Site Manager - Project en Planning
Zeit - Bauarbeiter
Project & Planning

Tijd

De benodigde tijd voor de bouw is ook met veel ervaring moeilijk te berekenen. Hoe meer handelingen, hoe langer de wegen of hoe meer betrokken bedrijven, hoe groter het risico op vertraging is. Kort gezegd: Hoe betrouwbaarder de werkelijk benodigde tijd kan worden berekend, hoe waarschijnlijker het economische succes is.

Recht & Normen - Bauarbeiter Projekt & Planung
Project & Planning

Regelgeving & Normen

Bij de eerste planning moet er al rekening worden gehouden met complexe wettelijke vereisten. Na voltooiing zijn planners en uitvoerende bedrijven aansprakelijk voor de veiligheid van een gebouw, de technisch correcte uitvoering en een foutloze werking. Normen en wettelijke vereisten zoals brandbeveiliging of drinkwaterhygiëne zijn bindend en dienen te worden nageleefd. Gebreken en verbeteringen achteraf gaan gepaard met enorme kosten.

Wirtschaftlichkeit - Bauarbeiter - Projekt & Planung
Project & Planning

Rentabiliteit

Een tijdige en foutloze oplevering van het project is een belangrijke mijlpaal voor het economische succes voor alle betrokkenen bij het proces. Tijdens de planning worden er al belangrijke stappen gezet met de ontwikkeling en keuze van technische oplossingen. Zo ontspant een slimme planning en materiaalkeuze het bouwbudget en wordt er rekening gehouden met de daaropvolgende bedrijfskosten.