Skip to main content

TECEdrainline

Bij vragen:
info@tece.be

TECEdrainline - bodengleich

TECEdrainline – aantrekkelijk in al haar eenvoud

TECEdrainline – Secundaire afwatering

Secundaire afwatering, ja, nee of beide?

In vakkringen wordt steeds meer gediscussieerd over het onderwerp secundaire afwatering. Onze kijk hierop is in al die jaren niet veranderd en wordt onderbouwd door jarenlange praktijkervaring op het gebied van keuken- en industriële kanalen.

  • De enige krachten die in het dunne tegelbed aan het werk zijn, zijn capillaire krachten. Het is fysiek onmogelijk dat druppeltjes in lijn met het verloop vallen. Overeenkomstige onderzoeken hebben dit onomstotelijk aangetoond.
  • Om hygiënische redenen, of het nu in een grote keuken, een zwemhal of in een huisdouche is, een afvoergoot vereist een anti-capillaire rand die voorkomt dat het douchewater onder de tegels doordringt.

Optioneel secondaire afwatering

Omdat er ondanks alles nog steeds vraag is naar kanalen met secundaire afwatering, biedt TECE met de TECEdrainline-Evo nu een optie voor secundaire afwatering zonder de beproefde anticapillaire rand te verwijderen. Het resultaat is de eerste hygiënische secundaire afwatering op de markt.

Truc één: de dubbele basis

Het roestvrijstalen kanaal (1) is bevestigd in een harde schaal (2). Water (3) zou zich zonder terugstroming verzamelen in de harde schaal onder het roestvrijstalen kanaal.

Der doppelte Boden der Duschrinne TECEdrainline-Evo: die Edelstahlrinne ist in einer Hartschale fixiert. Wasser würde sich in der Hartschale unter der Edelstahlrinne rückstausicher sammeln.

Truc twee: de dubbele afdichting

Bij het verwijderen van de peilstok (1) worden de openingen (2) in de speciaal geconstrueerde dubbele lipafdichting vrij gelaten. Als hier water wordt opgevangen, kan het in de sifon (3) stromen.

Die doppelte Dichtung: Beim Herausziehen des Tauchrohres werden die Öffnungen in der speziell konstruierten Doppellippendichtung freigegeben. Wäre dort angesammeltes Wasser, könnte es in den Ablauftopf abfließen.

De anti-capillaire rand

Het kanaallichaam blijft ook goed gesloten! Vuil en zeepresten kunnen niet onder de tegels komen. Zo blijft TECE trouw aan zichzelf en het principe van de anticapillaire rand.

Die Kapillarschutzkante: der Rinnenkörper bleibt auch weiterhin durchgehend geschlossen! Schmutz und Seifenreste können nicht unter die Fliesen gelangen.