Skip to main content

Bij vragen:
info@tece.be

Water besparen of goed doorspoelen?

Met de TECE-spoelkast gaat het allebei.
Met de TECE-spoelkast kan de spoeldruk optimaal aan elke toiletpot worden aangepast. In tegenstelling tot traditionele spoelklokken kan de spoeldruk achteraf niet alleen worden verlaagd, maar ook worden verhoogd. Dit is nodig wanneer de toiletpot met de normale spoeldruk niet goed wordt schoongespoeld.

TECE Spülkasten – mit 10 Litern Spülvolumen im Vorteil gegenüber anderen Spülkästen
Water besparen waar mogelijk, goed doorspoelen, wanneer nodig!

Toonaangevende fabrikanten bieden al enige jaren speciale wc’s aan die geschikt zijn voor de waterbesparende volspoeling van 4,5 liter. Aangezien de duospoeltechniek ontbrak, werd hier met enkele spoeltechniek gespoeld. Het gevolg was dat bij “een kleine boodschap” met 4,5 liter of meer, werd gespoeld. Daardoor ging het effect van een kleine spoeling verloren en werd minder water bespaard.

De spoeldruk niet alleen reduceren, maar ook vergroten

Ongeacht welk keramisch sanitair wordt toegepast, de spoeldruk kan flexibel aan iedere wc worden aangepast. Een voorbeeld: na de installatie blijkt dat de wc niet goed wordt doorgespoeld. Bij traditionele spoelklokken kan de spoeldruk achteraf alleen nog worden verminderd, maar niet meer worden vergroot. De spoelklok van TECE heeft daarvoor een oplossing: door het vervangen van de standaard ingebouwde reduceerring, kan de spoeldruk ook achteraf worden vergroot. Anderzijds, bij opspattend water kan de spoeldruk vanzelfsprekend worden gereduceerd.

Volspoeling: 4,5/6/7,5 of 9 Liter
Kleine spoeling: 3 Liter

Door het uitwisselen van de in de ventielzitting aanwezige reduceerring kan de spoeldruk worden verkleind, maar ook worden vergroot.

Met behulp van een eenvoudige schuif kan de installateur de volspoeling instellen op 4,5/6/7,5 of 9 liter, terwijl de kleine spoeling 3 liter blijft.

Montage en onderhoud

Het onderhoud is net zo eenvoudig als de montage. Bij vervangen van het ventiel hoeven er geen losse onderdelen te worden gedemonteerd of afgeknikt: het ventiel is een eenheid waarbij alle onderdelen vast met elkaar zijn verbonden.

Vulventiel F 10 - past altijd

Het universele ventiel voor slimme servicemonteurs

Met het nieuwe TECE-vulventiel F 10 is de installatietechnicus overal klaar voor: Dankzij de inbegrepen accessoires, is het F 10 vulventiel compatibel met bijna alle spoelkasten en natuurlijk ook met alle TECE spoelkasten.

Als de spoelkast defect is verwacht de klant van de servicedienst dat het probleem snel verholpen wordt. Is de bron van het defect een kapot vulventiel, dan heeft de installateur met de F10 van TECE in veel gevallen het juiste vervangende onderdeel bij de hand. Dankzij het nieuwe vulventiel hoeft hij niet eerst naar het magazijn of de groothandel, maar kan hij de klant snel en competent van dienst zijn. De compatibiliteit van het nieuwe ventiel met de meeste op de markt verkrijgbare spoelkasten van andere producenten maakt de F10 tot een praktijkgeoriënteerde universele oplossing.

Slim opgelost: een op de verpakking afgedrukte paslijst geeft aan in welke spoelkast van welke producenten het vulventiel F 10 past. Bovendien voldoet het ventiel aan de eisen voor geluiddemping van sanitairgroep I en vult de spoelkast daarom aangenaam stil.

Füllventil F10
Een universele oplossing voor het noodgeval wanneer de spoelkast van een ander merk dienst weigert: met het TECE Vulventiel F 10 speelt de servicemonteur op safe. Hij past ook op veel producten van andere merken en het vulgeluid is bovendien bijzonder zacht.

Universele toepassing is vooral belangrijk voor reserveonderdelen. Dit betekent dat reparaties voor klanten direct bij het eerste bezoek kunnen worden uitgevoerd.

F10 Füllventil - Zitat
F10 vulventiel leveringsomvang
1 2 3 4 5 webElement 1xs
  • Geschikt voor Geberit, Grohe / DAL, Sanit, Viega, Friatec en andere spoelkasten
  • Voor inbouw- en wandmontagespoelkasten
  • Uiterst stil: Akoestische groep I (DIN 4109)
  • Goedgekeurd volgens DIN EN 14124, WRAS / KIWA
1

Borgmoer M30

2

Schroefdraadnippelaansluiting 3/8"

3

Grohe adapter

4

Bevestigingsmoer 3/8"

5

Vulventiel met schroefdraadaansluiting M30

Spoelklok

Geluidsdemping - afgekeken van de straaljager

Toiletten zonder spoelrand veroveren de markt omdat ze zo gemakkelijk schoon te houden zijn, en daarmee een bijdrage aan de hygiëne leveren. Er zijn altijd nieuwe designs en keramiekcontouren. Parallel hieraan zijn de eisen die aan de spoelkast worden gesteld ook hoger geworden, want de vorm van de rand beïnvloedt de uitspoeling en spoelweerstand. Akoestische effecten zoals slurpende of klokkende geluiden bij het sluiten van de spoelklok kunnen het gevolg zijn. Daarom heeft TECE de spoelklok dat zich al jaren bewezen heeft met betrekking tot geluiddemping verder ontwikkeld.

Om het geluidsniveauverloop te optimaliseren is een technisch snufje uit de luchtvaart toegepast. Een Chevronsproeier optimaliseert nu de stroming bij de uitgang - ongeveer zoals bij een vliegtuigturbine. Deze zorgt voor meer stabiele stromingsverhoudingen en een lager geluidsniveau zonder slurpgeluiden.

Füllventil F10 - Ablaufventil